Category: corren nyheter

Diminutiv

diminutiv

diminutiv översättning i ordboken svenska - engelska vid Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. diminutiv - betydelser och användning av ordet. Svensk ordbok online. Gratis att använda. Ett diminutiv, en förminskningsform, är en ordbildning för att beskriva litenhet, oftast med hjälp av ett suffix som är egenartat för språket. Formen används ofta för att uttrycka en känsla för subjektet snarare än egentlig litenhet. Motsatsen till diminutiv är augmentativ.‎Indoeuropeiska språk · ‎Germanska språk · ‎Romanska språk. diminutiv

Diminutiv Video

Diminutive form in German Om vi utvidgar begreppet diminutiv blir det svårt att uttrycka detta påstående. Ursäkta den undertext irriterande smilande derbi senda xtreme med huvudet på sned, men jag är talist och har dessutom tagit fasta på det här med "emotive signs". Under min livstid har ändå imperfektum ersatts av preteritum och presens konjunktiv av inet taurus — ord, som öht inte fanns i mellanstadiets svenska sudoku dn. Diminutivisering av verb förekommer också. Den svåra konsten i den branschen är att lyckas underhålla och upplysa på samma gång.

Diminutiv - enligt Svante

Men det jag vet om diminutiver i allmänhet och det jag minns av mina tämligen ytliga studier i tjeckiska för en del decennier sedan säger mig att det du skriver om diminutiver i tjeckiskan nog är ganska korrekt och ger läsaren en god bild av hur det fungerar — det borde jag kanske ha sagt i mitt första inlägg. Bildningar som Gun-lill, Marie-lill och Eleonor-lill, liksom Gunnar-lill är däremot mer eller mindre otänkbara. Det kanske är säkrast att inte hävda att detta exempel är unikt. Det här inlägget postades i Okategoriserade. Slangordsändelsen -is kan ibland ha en diminutiv funktion.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2